Leasing

Intrebari frecvente

Ce este comisionul de administrare?

Comision de administrare reprezinta contravaloarea serviciului de analizare, procesare si evaluare a cererii de acordare a finantarii in sistem leasing si de urmarire a contractului pe parcursul derularii acestuia.

Ce inseamna DDU si DDP?

DDP este prescurtarea de la Delivered Duty Paid: pentru bunurile importate, pretul furnizorului include toate taxele aferente importului (taxe vamale, accize, taxa pe valoare adaugata).
La polul opus, DDU: Delivered Duty Unpaid . Pentru bunurile importate, pretul furnizorului include costul asigurarii transportului, dar nu include taxa pe valoare adaugata.

Ce este valoarea reziduala?

Valoarea reziduala reprezinta valoarea la care, dupa achitarea de catre utilizator a tuturor ratelor de leasing prevazute in contract, precum si a tuturor celorlalte sume datorate conform contractului, se face transferul dreptului de proprietate asupra bunului catre utilizator. 

     

Este posibila inchiderea unui contract de leasing inainte de termen?

Contractul de leasing se poate inchide si inainte de expirarea termenului convenit initial, dar nu mai devreme de 12 luni de la data predarii obiectului leasingului catre utilizator (in conformitate cu prevederile O.G. 51/1997 republicata in 2000, durata minima a unui contract de leasing este de 12 luni).
 

Se pot achita mai multe rate cumulate in avans?

Achitarea unor rate in avans este posibila in baza unei cereri scrise din partea utilizatorului in care se precizeaza numarul de rate care urmeaza sa fie platite in avans si data la care se efectueaza plata. 

In ce conditii se poate cesiona un contract de leasing?

Contractul de leasing se poate cesiona numai cu acordul expres al societatii de leasing. Cesionarul trebuie sa prezinte spre analiza acelasi set de documente pe care cedentul le-a prezentat la solicitarea finantarii. In conditiile in care cesionarul corespunde criteriilor de evaluare, cesiunea va fi acceptata, dupa achitarea taxei de analiza.

Taxa Poluare

Cautare

Tip:
Marca:
Model:
Pret:
An:
 
 

Noutati & Evenimente

Newsletter

Curs Valutar

Curs valutar BNR 17.09.21
1 EUR   =   4.9473 RON
1 USD   =   4.1999 RON
1 CHF   =   4.5309 RON
 

Parteneri