ADPAR: Noua modificare a legii RCA protejeaza companiile de asigurari

ADPAR: Noua modificare a legii RCA protejeaza companiile de asigurari
Asociatia Distribuitorilor de Piese Auto din Romania (ADPAR) acuza Comisia de Supraveghere a Asigurarilorde crearea unui cadru legal pentru practicile neconcurentiale ale asiguratorilor, prin modificarea ordinului nr.14/2011 privind asigurarea obligatorie civila. 

Schimbarile aduse au avut ca tinta vizibila legalizarea procedurii de plata a companiilor de asigurari in relatia cu distribuitorii auto, procedura aflata in contradictie cu prevederile anterioare ale legii. 

Au fost modificate prevederile art. 64 alin 1) prin eliminarea de la sfarsitul articolului a sintagmei "care a efectuat reparatia”, fiind vorba aici despre unitatile de specialitate. Varianta in vigoare pana la data de 29 noiembrie 2011 mentiona: "Dupa acceptarea ofertei de despagubire, persoana prejudiciata va preciza modalitatea de plata: in numerar sau prin ordin de plata, in contul bancar personal ori in contul bancar al unitatii de specialitate care a efectuat reparatia.

De la sfarsitul lunii noiembrie, noua lege este ”Dupa acceptarea ofertei de despagubire, persoana prejudiciata va preciza modalitatea de plata: in numerar sau prin ordin de plata, in contul bancar personal ori in contul bancar al unitatii de specialitate.”
 
“Consideram aceasta modificare drept o recunoastere de catre  CSA a faptului ca societatile de asigurari s-au aflat in ilegalitate in ceea ce priveste efectuarea platilor direct catre distribuitori. Noul cadru legislativ este o umbrela protectoare pentru companiile de asigurari, singurele care decid furnizorul si calitatea pieselor de schimb montate pe autoturismele cetatenilor.” a declarat dl. Haralambie Stanciu, Presedintele Asociatiei Distribuitorilor de Piese Auto din Romania.

ADPAR este de parere ca noua lege permite interventii majore pe piata ale companiilor de asigurari, defavorizand astfel consumatorii si service-urile auto, care nu mai au niciun rol in procesul de selectie a pieselor de schimb.

Taxa Poluare

Cautare

Tip:
Marca:
Model:
Pret:
An:
 
 

Newsletter

Curs Valutar

Curs valutar BNR 01.04.20
1 EUR   =   4.8246 RON
1 USD   =   4.4133 RON
1 CHF   =   4.5646 RON
 

Parteneri