Porsche Romania isi reduce personalul cu 10 procente

Porsche Romania isi reduce personalul cu 10 procente

Anul acesta nu a fost unul foarte roz pentru importatorii locali, vânzările de maşini noi fiind în scădere, în ciuda introducerii programului "Rabla". Perioada grea traversată de piaţa locală a lăsat urme adânci, chiar şi în cazul unuia dintre cei mai mari importatori autohtoni, Porsche România, responsabil pentru reprezentarea unor branduri de volum importante, cum sunt Volkswagen, Skoda şi Seat.

Într-un interviu recent acordat publicaţiei Business Magazin şi preluat mai apoi de Ziarul Financiar, Brent Valmar, omul care conduce destinele Porsche România şi vicepreşedintele APIA, a vorbit despre situaţia dificilă pe care o traversează în prezent compania.

"Anul 2008 a fost unul de sacrificiu. S-au canibalizat modele, s-au lichidat stocuri, s-au dat discounturi uriaşe. Dar s-a terminat, iar anul trecut şi mai ales anul acesta lucrurile s-au reaşezat. Din păcate clienţii vor să cumpere în continuare un preţ, nu o maşină", a declarat Valmar.

Porsche România nu a stat cu mâinile în sân, ci a căutat să pună la punct o reorganizare eficientă, care a presupus concedierea a 10% din personal (compania numără în prezent 160 de angajaţi) şi concentrarea atenţiei pe activitatea de service.

Porsche România a reuşit să obţină în 2009 un profit de 40 de milioane de euro, în scădere cu 46% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2008.

Taxa Poluare

Cautare

Tip:
Marca:
Model:
Pret:
An:
 
 

Newsletter

Curs Valutar

Curs valutar BNR 19.04.19
1 EUR   =   4.7607 RON
1 USD   =   4.2327 RON
1 CHF   =   4.1761 RON
 

Parteneri